Badrumsrenovering i Malmö

renovera-badrum-malmo
Att renovera ett badrum kan emellanåt vara väldigt välbehövligt för att hålla det fräscht och även uppdaterat enligt dagens våtrumsstandard. Det kan då vara väldigt bra att anlita en professionell firma så att arbetet utförs enligt konstens alla regler, och nedan följer en beskrivning av hur det kan gå till när man renoverar ett badrum.

Först sker det ett så kallat kundbesök, där firman helt kostnadsfritt kommer hem till kunden och får höra dina önskemål och tankar. De tar då även mått på badrummet.

Sedan skickas en mycket detaljerad offert hem till dig där både material och arbete är beskrivet för sig och är mycket specificerat. Här ingår exempelvis avfallshantering, transport, VVS och annat övrigt arbete som kommer att kosta och räknas in i arbetet. Du kommer då även att få en skiss över badrummet så att du kan få se hur det kommer att se ut när det är färdigt.

Efter detta sker det en offertgenomgång där firman och ni som kund går igenom allting i offerten tillsammans. De förklarar exempelvis all den inredning och material som de har föreslagit ska finnas i badrummet. Denna offert är absolut inte bindande för kundens del och den kostar heller ingenting.

Om allt sedan känns bra och efter de eventuella ändringarna av offerten görs det en orderbekräftelse där ni returnerar ordern till firman med era underskrifter på.

På det utsatta startdatumet påbörjas själva arbetsutförandet av renoveringen och det brukar ta omkring tre veckor beroende på hur mycket som ska renoveras.

När arbetet sedan är utfört kommer en slutlig besiktning av renoveringen att ske. Ni kommer att få ett kvalitetsdokument där ni kan få en garanti på t.ex. tio års fuktskydd eller liknande.

Om du är sugen på att renovera badrum i Malmö handlar detta inlägg om hur det på ett mycket smidigt sätt kan gå till, självklart kan det variera från företag till företag.